Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας


 
Ημερομηνίες: 8-10 Νοεμβρίου 2011   
    Η Original Sin σε συνεργασία με τον βραβευμένο CHEF κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ και τους έμπειρους μανιταροσυλλέκτες κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη και κ. Φώτη Παρασκευαίδη θα βρίσκονται μαζί μας για να μας μυήσουν στον μαγικό κόσμο των μανιταριών στα Γρεβενά που έχουν χαρακτηριστεί ως ο νομός των Μανιταριών.
    Συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 2000 είδη μανιταριών και η συλλογή τους αποτελούσε και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Θα περπατήσουμε στο δάσος και θα γνωρίσουμε από κοντά τα περισσότερα είδη μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Στο εργαστήριο τυποποίησης θα μάθουμε τις τεχνικές συντήρησης. Ενώ θα γνωρίσουμε και παραδοσιακές τοπικές συνταγές μανιταριών.
    Στη συνέχεια σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης που ιδρύθηκε το 1971 θα γνωρίσουμε τη διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του κρόκου που με βάση το νόμο 818/1971 δίνει στον Συνεταιρισμό το αποκλειστικό δικαίωμα να συλλέγει, να συσκευάζει και να διακινεί τον ελληνικό κρόκο. μαθαίνοντας αρκετά πράγματα για τον κρόκο θα έχουμε την τύχη να συλλέξουμε στήμονες από τα χωράφια του συνεταιρισμού.
    Την εκδρομή - σεμινάριο μανιταρογνωσίας - κρόκου Κοζάνης θα συνοδεύσει ο βραβευμένος chef κύριος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ο οποίος θα μας μεταφέρει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του για την χρήση του κρόκου Κοζάνης στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα στο http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=290777480932507

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου